ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

“Gavi, The Vaccine Alliance” Που Ακολουθεί Το Μοντέλο “Gates Approach” !! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΕΥΑ ΔΟΥΒΑΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ… (Βίντεο)

 


…Για τα εμβόλια ανέφερε ότι «πρέπει να χορηγηθούν 30 δις εμβόλια, γιατί αυτές είναι οι συμφωνίες των κρατών δωρητών προς τον GAVI (παγκόσμια συμμαχία για τα εμβόλια)

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η en.wikipedia ΓΙΑ ΤΗΝ GAVI “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ” !!!

( ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ )

Η GAVI , επίσημα η Gavi, η Συμμαχία για τα Εμβόλια (προηγουμένως η Συμμαχία GAVI και πριν από αυτήν την Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποίηση ) είναι μια δημόσια-ιδιωτική παγκόσμια εταιρική σχέση υγείας με στόχο την αύξηση της πρόσβασης στον εμβολιασμό σε φτωχές χώρες .

Το GAVI δημιουργήθηκε το 2000 ως διάδοχος της πρωτοβουλίας για τα εμβόλια παιδιών , η οποία ξεκίνησε το 1990. ]

Το GAVI διευκολύνει τους εμβολιασμούς στις αναπτυσσόμενες χώρες συνεργαζόμενος με κυβερνήσεις δωρητές, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας , τη UNICEF , την Παγκόσμια Τράπεζα , τη βιομηχανία εμβολίων τόσο στις βιομηχανικές όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, ερευνητικούς και τεχνικούς οργανισμούς, την κοινωνία των πολιτών, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και άλλους ιδιωτικούς φιλάνθρωπουςΤο GAVI έχει καθεστώς παρατηρητή στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας .

Μαζί με το Global Health Initiatives (GHI) γενικά, το GAVI χαρακτηρίστηκε ως καινοτόμο, αποτελεσματικό και λιγότερο γραφειοκρατικό από τα πολυμερή κυβερνητικά ιδρύματα όπως ο ΠΟΥ. Τα προγράμματα GAVI ενδέχεται να παράγουν ποσοτικά αποτελέσματα σε έναν εκλογικό κύκλο, ο οποίος είναι ελκυστικός για τα κόμματα που είναι κλειδωμένα σε έναν εκλογικό κύκλο. Ένας συγγραφέας περιέγραψε την προσέγγιση της GAVI στη δημόσια υγεία ως προσανατολισμένη στις επιχειρήσεις και στην τεχνολογία, χρησιμοποιώντας μέτρα προσανατολισμένα στην αγορά και αναζητώντας ποσοτικά αποτελέσματα. Το GAVI ακολουθεί ένα μοντέλο που ονομάζεται προσέγγιση Gates ή προσέγγιση τύπου ΗΠΑ. Σε αντίθεση με την προσέγγιση που χαρακτηρίζεται από τη Διακήρυξη Alma Ata , η οποία εστιάζει στις επιπτώσεις των πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών συστημάτων στην υγεία.

….

Η GAVI έχει επικριθεί για το ότι δίνει στους ιδιωτικούς χορηγούς περισσότερη μονομερή εξουσία να αποφασίζουν για τους παγκόσμιους στόχους για την υγεία, ιεράρχηση νέων, δαπανηρών εμβολίων, ενώ ταυτόχρονα καταβάλλει λιγότερα χρήματα και προσπάθεια για την επέκταση της κάλυψης παλαιών, φθηνών, βλάπτοντας τα τοπικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, δαπάνες πάρα πολύ για επιδοτήσεις σε μεγάλες, κερδοφόρες φαρμακευτικές εταιρείες χωρίς μείωση των τιμών ορισμένων εμβολίων, και των συγκρούσεων συμφερόντων της για την κατοχή κατασκευαστών εμβολίων στο διοικητικό συμβούλιο. Η GAVI έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση ορισμένων από αυτές τις ανησυχίες.

….

Πανδημία κορωνοϊού

Ο διευθύνων σύμβουλος Seth Berkley σχολίασε ότι η παγκόσμια ανταπόκριση στην πανδημία COVID-19 ξεκίνησε εξαιρετικά καλά. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι υπήρχε ανάγκη συντονισμού της παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο. Υποστήριξε ότι η πανδημία χρειαζόταν μια παγκόσμια απάντηση, σύμφωνα με την οποία οι καλύτερες παγκόσμιες εγκαταστάσεις για ξεχωριστά μέρη των διαδικασιών θα έπρεπε στη συνέχεια να ενσωματωθούν σε μια παγκόσμια διαδικασία. Είπε ότι ελπίζει ότι οι χώρες της G20 θα πρέπει να συνεργαστούν με προϋπολογισμό δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και ότι μεμονωμένες χώρες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για τη διάθεση τελικών εμβολίων σύμφωνα με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η GAVI ανακοινώθηκε ως μία από τις οργανώσεις που οδηγούν την COVAX σχέδιο κατανομής του εμβολίου, που δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει ότι κάθε νέο εμβόλιο COVID-19 θα πρέπει να κατανέμεται ισομερώς μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων χωρών του κόσμου.

Τον επόμενο μήνα, ο Γκάβι ανακοίνωσε την έγκριση έως και 150 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει 92 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος να προετοιμαστούν για την παράδοση μελλοντικών εμβολίων COVID-19, συμπεριλαμβανομένης τεχνικής βοήθειας και εξοπλισμού ψυχρής αλυσίδας .

Αργότερα εκείνο τον μήνα, ο Γκάβι υποστήριξε το Team Halo. μια εκστρατεία με επίκεντρο το TikTok από επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική, την Ινδία και τη Βραζιλία με στόχο τη βελτίωση της κατανόησης της έρευνας για τα εμβόλια Coronavirus.

Τον Ιανουάριο του 2021, ο Seth Berkley ανακοίνωσε ότι ο Gavi ήλπιζε να χορηγήσει 145 έως 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 το πρώτο τρίμηνο του 2021 και 500 εκατομμύρια δόσεις το δεύτερο τρίμηνο και στη συνέχεια 1,5 δισεκατομμύρια το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο Julian Lob-Levitt ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της GAVI μεταξύ 2004 και 2010. Φημολογήθηκε ότι είχε αφήσει τις συγκρούσεις γύρω από την υποστήριξή του στην ενίσχυση του συστήματος υγείας. Ο Seth Berkley είναι διευθύνων σύμβουλος της GAVI από το 2011, από το 2020 .

Τον Αύγουστο του 2014, η GAVI άλλαξε το όνομά της από το “GAVI Alliance” και μετονομάστηκε σε ένα νέο λογότυπο που θυμίζει σκόπιμα τα λογότυπα της οργάνωσης του ΟΗΕ, αλλά χρησιμοποιώντας το πράσινο ως ένδειξη διαφοράς.

Στα 20, η GAVI είχε έντονη εσωτερική συζήτηση σχετικά με το ρόλο της στους εμβολιασμούς και στην ενίσχυση των συστημάτων υγείας (HSS). Ορισμένοι υποστήριξαν ότι ο εμβολιασμός δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και να διατηρηθεί αποτελεσματικά χωρίς ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης, αναφέροντας εμπειρίες στα προγράμματα εμβολιασμού της GAVI, όπου η διαθεσιμότητα προσωπικού, κατάρτισης, μεταφοράς και πόρων εμπόδισε τον εμβολιασμό και την αναφορά κάλυψης και αποθεμάτων εμβολιασμού. Υπήρχαν επίσης ανησυχίες ότι το GAVI υπονόμευε και παρέλυε τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψηςΆλλοι ισχυρίστηκαν ότι το HSS ήταν μια απόσπαση της προσοχής από το μονόπλευρο επίκεντρο του GAVI στα εμβόλια και ότι το HSS ήταν μια νεφελώδης έννοια που δεν μπορούσε να οριστεί και να ποσοτικοποιηθεί

… Από τα μέσα της δεκαετίας του 2010, λίγοι στο GAVI δούλευαν στο HSS, οι περισσότεροι από τους πρώην υπέρ του HSS είχαν φύγει, και κάποιοι στο GAVI απέρριψαν το HSS ως PR για να κερδίσουν υποστήριξη από δωρητές υπέρ του HSS και αντίθετη κριτική ότι η GAVI βλάπτει την υγειονομική περίθαλψη συστήματα.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα και οι ακαδημαϊκοί της δημόσιας υγείας έχουν επικρίνει το GAVI και άλλες παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την υγεία (GHI) με φορείς του ιδιωτικού τομέα, λέγοντας ότι δεν έχουν ούτε τη δημοκρατική νομιμότητα ούτε την ικανότητα να αποφασίζουν σχετικά με τα προγράμματα της δημόσιας υγείαςΟι ιδιωτικοί δωρητές συχνά βρίσκουν ευκολότερο να ασκήσουν επιρροή μέσω συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα όπως το GAVI παρά μέσω του παραδοσιακού δημόσιου τομέαΥπάρχει επίσης κριτική ότι το προσωπικό των GHI προσλαμβάνεται συχνά απευθείας από ελίτ εκπαιδευτικά ιδρύματα και δεν έχει εμπειρία σε συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά σε αυτά των φτωχότερων χωρών. Ορισμένοι αξιωματούχοι του ΠΟΥ έχουν επικρίνει ιδιωτικά τη GAVI για παραβίαση και αποδυνάμωση της εντολής του ΠΟΥ.

Τιμολόγηση εμβολίων και διαμόρφωση της αγοράς

Το 2012, η ​​πρώτη έκθεση των ΓΧΣ “Ο σωστός πυροβολισμός” επέκρινε το GAVI για την εστίασή του στη χρηματοδότηση δαπανηρών νέων εμβολίων και την αμέλεια να δώσει στα παιδιά φθηνά παλιά“Είκοσι τοις εκατό των παιδιών στον κόσμο δεν λαμβάνουν καν τα βασικά εμβόλια”, δήλωσε ο σύμβουλος πολιτικής για τους εμβολιασμούς των ΓΧΣΟι ΓΧΣ επέκριναν το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για τα Εμβόλια (GVAP), μια παγκόσμια συνεργασία του ΠΟΥ, του οποίου η GAVI αναφέρεται ως ηγέτης, ως ελαττωματική επειδή δεν βοήθησε το 20%, δηλαδή περίπου 19 εκατομμύρια παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ  en.wikipedia




Post a Comment

0 Comments